BOX2 plný 100% výběrových arabik
Popis
Indonesia Sumatra Mandheling
Sumaterská káva Mandheling je ve světě oblíbená pro své plné tělo a intenzivní aroma a nízkou kyselost. Chuť je vyvážená a komplexní, nízká acidita jí dodává na lahodnosti. Z této kávy připravíte vynikající espresso.
Indonésie je souostrovím více než 17 000 ostrovů a Sumatra je druhým největším z nich. Ostrovy byly tvořeny sopečnou činností a jejich minerálně bohatá půda - obohacená sopečným popelem a rozmanitým rostlinným životem - pomohla učinit indonéské kávy mezi nejznámější a nejslavnější na světě.
Sumatra Mandheling se pěstuje na svazích hory Leuser, sopky poblíž přístavu Padang (v oblasti Batak v Acehu).
Mandhelingská káva je pojmenována na počest Mandailingů, etnické skupiny v oblasti Batak.

Dominican republic Finca Ibonna
V srdci Centrálních Kordiller Dominikánské republiky, v oblasti San José de Ocoa, se nachází Finca Ibonna, rodinná farma založená švýcarskou rodinou Baltensbergerů. Farma, obklopená stínicími stromy a biodiverzitou, pěstuje kávu s důrazem na udržitelnost a kvalitu. Ruční sběr zralých červených plodů a pečlivé promyté zpracování zaručují kávu plnou charakteru a jemné harmonie chutí.
Každý šálek Finca Ibonna Vás přenese do tropického ráje. Mléčná čokoláda se snoubí s jemnými tóny mandlí a nugátu, tělo je plné a krémové, acidita nízká až střední a dochuť dlouhá a sladká.
Objevte kouzlo Dominikánské republiky v každém šálku!

Ethiopia Sidamo
Pro kávu Sidamo je typická jemná a plná chuť, svěží květinové aroma. Tělo je lehčí a krásně sametové. Každý doušek této luxusní kávy uzavírá mírný citrusový dotyk. Káva je tedy hlavně ceněna pro svoji příjemnou ovocnou kyselost. Správně připravená chutná laikům i kávovým odborníkům.
Etiopie ležící v Africkém rohu ve východní Africe je zemí, ve které se začaly psát samotné dějiny kávy. Samotné slovo „káva“ je odvozeno od provincie Kaffa, v níž se údajně káva poprvé pěstovala. Etiopie je považována za pravlast kávovníků, kávovníky zde rostou v přírodě dodnes.
Sidamo je region, který naleznete v jižní části Etiopie. Zde se malí farmáři starají o pěstování a produkci jedné z nejzajímavějších káv na světě v nadmořské výšce kolem 2200 m.n.m. Tato výška jí propůjčuje střední kyselost.

Cuba Altura Lavado
Excelentní chuťový zážitek v karibském stylu!
Bylo by velmi překvapivé, kdyby Kuba vedle výroby svých vyhlášených jemných cigaret a hlavně doutníků neprodukovala i vynikající kávu.Cuba Altura Lavado splňuje nejlepší světové standardy a přitom má nižší kyselost než ostatní odrůdy Arabica ze Střední Ameriky. Má čistou lahodnou chuť (lehce čokoládovou), střední plnost a intenzivní, trvalé aroma s nádechem přírodního tabáku typického pro Kubu.
Jde o nejlepší kávu, jakou můžete z kubánských plantáží ochutnat!

Colombia Supremo
Káva Supremo má výraznou chuť i aroma. Její plné tělo s nádechem karamelu Vás učaruje :-) Káva pěstuje ve výšce 1500-2000 m. Vulkanická půda v kolumbijském pohoří dává místní kávě výtečnou plnou chuť. Výrazné aroma vystřídají lehké čokoládové tóny, které káva získává z vulkanické půdy jihoamerických And. Acidita jemně vyvážená, tělo bohaté.
Kolumbie Supremo získala svůj název „Supremo“ nikoliv podle oblasti, ze které pochází, ale podle velikosti kávového zrna. To je krásně veliké a tudíž velice snadno rozpoznatelné.

Brasil Santos Barbosa Gold
Arabika se sladkou vůní, střední kyselostí citronu a plným tělem. V kávě se snoubí ovocné příchutě s jemnými nádechy kakaa a oříšků.
Brazílie je největším producentem kávového zrna na světě po téměř 150 let, její výroba kávy činí přibližně jednu třetinu světové výroby. Více než 56% plantáží má rozlohu 10-50 hektarů, 28% - více než 50 hektarů. Hlavní plantáže se nacházejí ve státech São Paulo, Minas Gerais a Paraná. Sběr kávových bobulí se provádí v období sucha od června do září. V kávovém průmyslu je zaměstnáno asi 3,5 milionu lidí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.