Velký degustační balíček výběrových káv
Popis
Indonesia Sumatra Lintong
Sumaterská káva Lintong je ve světě oblíbená pro své plné tělo a kouřovo-kakaové tóny bez kyselosti. Chuť je vyvážená a komplexní, nízká acidita jí dodává na lahodnosti. Z této kávy připravíte vynikající espresso.
Pěstuje v centrální oblasti ostrova Sumatra s názvem Lingtong Nihuta jihozápadně od jezera Toba, jednoho z nejhlubších jezer na světě. Reliéf této oblasti tvoří vysoko položená náhorní plošina, která poskytuje ideální nadmořskou výšku potřebnou pro pěstování arabiky.
Costa Rica SHB EP La Pastora Tarrazu
Kostarická Tarrazu je podle názoru panujícího v zemi nejlepší kávou na světě, protože se vyznačuje jemnou, nenapodobitelnou chutí a skvělou vůní. V Kostarice se kultivuje výhradně arabika. Pěstování robusty je zakázáno. Kvalitní kostarická káva nesoucí označení SHB (strictly hard bean) je pěstována ve výškových polohách nad 1500 m.n.m. Je všeobecně známo, že se ve vyšších polohách pěstuje kvalitativně lepší káva. V důsledku chladných nocí zde kávová zrna rostou pomaleji a mohou se tak vyvinout do vyšší chuťové plnosti.
Zambia Balmoral
Chuť této kávy je velmi sladká až karamelová, s nádechem medu. Její vůně je harmonická, lehce kořeněná. Příjemná jablečná acidita s náznakem malin a lesního ovoce.
Zambie je tak trošku rarita na kávovém světě. Její poloha je perfektní pro pěstování kávy a za sousedy má takové zvučné státy v kávovém světě jako je Tanzánie, Malawi a Zimbabwe. I přesto se v Zambii káva téměř nepěstuje a na kávové mapě producentů kávy ji ani nenajdete. V zemi je nicméně několik málo pěstitelů kávy. Jejich produkce je natolik omezená a káva tolik dobrá, že sehnat ji je otázka velkého štěstí a náhody. A my to štěstí měli :-)
Ethiopia Yirgacheffe
Tato káva má bohatou výraznou ovocnou chuť (s tóny sušených meruněk, broskví a žlutého melounu), pocítit také můžete lehký náznak medu. Etiopská káva Yirgacheffe je sladce lahodná v pozadí s velmi jemnou aciditou Tato káva nadchne každého milovníka výběrových arabik.
Cuba Serrano Lavado
Bylo by udivující, kdyby Kuba ke svým jemným doutníkům neprodukovala i vynikající kávu. Cuba Serrano Lavado splňuje nejlepší světové standardy a přitom má nižší kyselost než ostatní odrůdy Arabica ze Střední Ameriky. Má plnou lahodnou kakaovou chuť a intenzivní, trvalé aroma s nádechem tabákového kouře a hořké čokolády. Tato káva s plným tělem jistě zaujme všechny, kteří vyhledávají výraznou chuť.
Colombia Excelso
Káva Excelso pochází z oblasti Antioquia. Jedná se o hornatou oblast, kde se káva pěstuje ve výšce 1500-2000 m. Vulkanická půda v kolumbijském pohoří dává místní kávě výtečnou plnou chuť. Výrazné ovocné aroma vystřídají lehké kouřové tóny, které káva získává z vulkanické půdy jihoamerických And. Acidita živá, tělo bohaté.
Kolumbie produkuje pouze 100% prané arabiky a je druhým největším producentem kávy na světě. Káva se pěstuje na svazích andských hor ve třech pásmech. Díky rozdílnosti klimatu se dá káva sklízet téměř po celý rok, protože plody kávovníku dozrávají v různou dobu. Kolumbijská káva má jedno z nejsilnějších aroma.
Brasil Santos "Barbosa Gold"
Arabika se sladkou vůní, střední kyselostí citronu a plným tělem. V kávě se snoubí ovocné příchutě s jemnými nádechy kakaa a oříšků.
Brazílie je největším producentem kávového zrna na světě po téměř 150 let, její výroba kávy činí přibližně jednu třetinu světové výroby. Více než 56% plantáží má rozlohu 10-50 hektarů, 28% - více než 50 hektarů. Hlavní plantáže se nacházejí ve státech São Paulo, Minas Gerais a Paraná. Sběr kávových bobulí se provádí v období sucha od června do září. V kávovém průmyslu je zaměstnáno asi 3,5 milionu lidí.